BoligguideFeatured

‘Det perfekte er vi enige om’

posted by Sussi Holm March 29, 2017

Står du selv på tærsklen til at skulle finde dit helt eget hjem for første gang? Vi har hentet seks gode råd fra Jakob og Terese Fosen Kyed, som netop selv har afsluttet jagten på drømmeboligen – efter at have kigget på 22 forskellige huse.

1. Tag sko og jakke af. Mange mæglere tilbyder overtrækssko, men stil hellere skoene i entreen, så det ikke føles som om du går rundt i en udstillingssal.

2. Sæt dig i møblerne. Kig ud af vinduerne. Hvad kigger du ud på? Forestil dig, at du bor der. Se, hvordan du kunne leve i det hus, du er ude at kigge på.

3. Er I et par, så lav hver en liste over top 3 prioriterer, så kan I efterfølgende sammenligne og diskutere.
Tereses er eksempelvis: Plads til os, at bo tæt på natur, plads til natur på ejendommen. Jakobs er: Plads til os, plads til venner, tæt på arbejdet. ‘Vi er enige om det perfekte, men det findes ikke, og prioriteterne er vi nok ikke helt enige i, så er det godt at have samtalen og forstå hinanden. Skal vi have en stor grund eller bo tæt på arbejdet?’ lyder rådet fra Jakob og Terese Fosen Kyed.

4. Lav et system, så I kan evaluere de huse, I kigger på. Efter bare et par boliger glider det hele nemt sammen. (Her kan app’en OpenHouse være en stor hjælp. Her kan du se og sammenligne samtlige boliger til salg, give dem karakter og også booke direkte hos en mægler.).

5. Læs alle rapporter igennem: Tilstandsrapport, BBR, alt I kan finde.

6. Gør huskiggeri til en positiv oplevelse. Læg mærke til små fjollede ting, der dagligt vil gøre dig glad, selv om de måske ikke har værdi for andre. ‘Vi kiggede for eksempel på et hus, der lå på Birkebækvej. Det er et godt navn. Birkebækvej.’

Det kan være svært at adskille den ene bolig fra den anden, når man er på boligjagt over længere tid – som Jakob og Terese. Hvis du leder efter den perfekte bolig, så prøv app’en OpenHouse by Sunday. Med den kan du søge efter boliger, der matcher dit budget – og sammenligne alle de boliger, du kigger på ved at notere fordele og ulemper, antal m2, beliggenhed m.m. Du kan også booke fremvisninger direkte hos mæglerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Sunday Update

Gør som 5500 andre læsere og tilmeld dig Sunday Update, så får du vores nyheder først.


Skjul besked

De her er også spændende

Leave a Comment