BoligguideFeatured

Tag lige gulvene med, når du flytter

posted by June Thomsen December 20, 2016

FORUNDERLIGE VERDEN: Overvejer du at sende flyttekasserne til Amsterdam og nyde livet med udsigten over smukke kanaler i tulipanlandet? Så læs med her, inden du sætter din signatur på en lejekontrakt. For i Holland er lejeboligmarkedet noget anderledes skruet sammen end i Danmark.

I Danmark er vi vant til muligheden for at overtage løsøre, selv når vi skal leje en bolig i kategorien ‘umøbleret’. I Holland derimod kræver det lidt håndværkersnilde eller en større investering at leje en umøbleret bolig. For når man overtager et umøbleret lejemål, lejer man kun husets ‘skal’, dvs. væggene (inkl. køkken, bad og toilet). Ofte er der ingen lamper, maling på væggene – eller gulve. Jo, den er god nok. Ingen gulve.

Så inden flyttekasserne rykker ind, skal der lægges nyt gulv. Og først efter den tidligere lejer har fjernet sit gulv. Kan man så ikke bare overtage den tidligere lejers gulv? I princippet jo, men i den manøvre bliver gulvets vedligeholdelse pludselig ejerens ansvar, og det er han/hun ikke nødvendigvis interesseret i.

Alle kan da lægge et klikgulv

Nød lærer nøgen kvinde at spinde, siges det. I Holland har det lært boligsøgende at mestre klikgulv-lægningens ædle kunst for at undgå dyre håndværkerregninger. Hos Ikea, der er mestre i at tilegne udbud efter efterspørgslen, tilbyder man da også klik-gulve i metermål – både i laminat og parket – til dem, der har brug for et gulv til billige penge.

Genbrug er godt, også for gulve

Ovenstående kan virke en smule molboagtigt for os danskere, men ud fra en hollandsk logik giver det god mening; folk flytter generelt ikke så ofte som her i landet. Og hvis man skal flytte, kan man jo bare tage gulvet med sig og lægge det i sin nye bolig, ikke?! Alternativt kan man købe en bolig … der er gulvet nemlig en del af prisen.

Har du oplevet nogle underfundige regler for boligejere/lejere i udlandet? Så skriv til os på blog@sunday.dk.

De her er også spændende

Leave a Comment