Boligøkonomi

Rensdyr i kælderen?

posted by Sussi Holm December 4, 2016
rensdyr og husdyr i boligen

Så nærmer vi os igen den tid på året, hvor børnene kigger efter rensdyr og vi selv begynder at tænke på ænder, gæs og gris. Du har måske også lige købt en hus med tilhørende have – eller måske haft det længe. Uanset, så kan det være en fristende tanke om at holde ænderne til julebordet i baghaven, men må du? Vores søde venner hos Bolius har gravet rundt i lovgivningen og fundet frem til, hvilket dyr du faktisk må holde.

By eller land? Her må du holde dyr

Om dit hus ligger i by- eller landzonen er afgørende for om du må starte en rensdyrfarm op. En hvilken som helst farm faktisk. Julegrise og rensdyr er oftest et no-go i villakvarterne, men spørg dit lokalområdes tekniske forvaltning, hvis du har et brændende ønske om at opdrætte grisen selv.

Hvad med julegåsen?
Her skelnes der ikke mellem by- og landzoner, men din kommune udstikker i stedet reglerne for antal og krav til indhegning og placering. Hønsehold er de fleste steder lovligt, men det er der jo ikke meget sjovt ved på julebordet. Desværre er reglerne for andre fuglearter, såsom pingviner, ret stram, faktisk er det et stensikkert nej, da de færreste kan holde dem på en dyreværnsmæssigt forsvarlig måde. Øv.

Men min nabo holder sæler!?

Der er mange nissebanden fans derude, men medmindre din nabo bor på Willemoesvej 2 i Hirtshals, er det ligesom med pingvinen et nej-nej. Har din nabo installeret pingviner, rensdyr og sæler i et anfald julestemning, kan du kontakte din kommune, som enten sender hjælp ud eller kan fortælle dig, hvor du skal henvende dig.

De her er også spændende

Leave a Comment