BoligøkonomiFeatured

Kan mursten bruges som investering?

posted by Sussi Holm November 18, 2016
investering i aktier og bolig

Vi hører og læser det tit: Penge på bankbogen er en dårlig forretning. Men hvis du nu alligevel har lidt stående og overvejer at investere, skal du så købe en bolig? Kan du se det som en investering?

Thomas Asmussen, som underviser i finansiering på CBS, kaster lys over land.

Kan det betale sig for MIG at bruge mursten som investering?

Mangler du et sted at bo? Har du pengene til at komme ud på ejerboligmarkedet? Hvis ja, så kan det være værd at overveje, om du skal købe en bolig. Især hvis du bor i Århus eller København, hvor lejepriserne er høje i en tid, hvor boliglånene er relativt billige.

Bor du til leje, har en billig husleje og er glad for at bo der? Hvis ja, så bliv boende og invester dine penge i aktier. Det behøver ikke være svært eller uoverskueligt, kig eksempelvis nærmere på vores nye site June, som hjælper dig med at investere.

Kan det overhovedet betale sig at bruge mursten som investering?

Men hvad nu hvis, du allerede har en bolig, som du bor i og gerne vil blive boende i, kan det så betale sig at købe endnu en?
Det korte, og lidt kedelige, svar er nej. Men hvorfor kan det egentlig ikke det? Vi kender vel alle en, der kender en, der kender, der købte en bolig og tjente penge på at sælge den videre.

Med frygt for at være en træmand, så har almindelige, dødelige folk der har tjent penge på boliginvesteringer, nok også løbet risiko med deres privatøkonomi, de ikke har forstået omfanget af. Men hvorfor er det risikabelt?

Først, lad os tage et kig på fordele og ulemper ved investering i mursten.
Fordelen ved boliger er, at deres værdi følger inflationen og at, alt efter hvor boligen ligger, bliver de sjældent komplet værdiløse.

Ulempen ved at investere i boliger er, at de illikvide. Altså, de kan ikke bare lige omsættes til rede penge. Du kan heller ikke bare sælge 30% af en bolig, fordi du mangler penge – og ikke mindst; det er møgdyrt at købe en bolig. Du kommer ikke nær så langt med 10.000 kroner til bolig, som til aktier.
Og køber du kun en, skruer du godt op for risikoen på din investering. Du er altså afhængig af at den ene bolig, viser sig at være en god investering.

De her er også spændende

Leave a Comment