BoligøkonomiFeatured

Status quo koster dig seriøse knaster

posted by Sussi Holm October 18, 2016
omlægning af lån

Du fandt drømmeboligen, fik lånet i stand og malede hele baduljen modehvid. Alt er godt, og nu kan du bare læne dig tilbage. Eller hvad?
Formentlig ikke. For mange danske boligejere koster status quo rigtig mange penge. Stilstanden betyder nemlig, at de ikke holder øje med, om de kan spare på boliglånet. Og der er ofte seriøse besparelser til dem, der er vågne ved havelågen og får omlagt lånene i tide. Måske spørger du dig selv, om ikke det er ikke bankens job. Men nej, den jobbeskrivelse hører med til det at være boligejer. Så følg i de vakses fodspor, og se om ikke det er på tide for dig at kigge på dine lån.

Hvornår omlægger folk?

Der er groft sagt to tidspunkter, det er oplagt at kigge din lån igennem – når markedet ændrer sig, eller når dit liv gør. Derfor skal du være opmærksom, hvis:

  1. Renten ændrer sig. Eller hvis boligpriserne i dit nabolag stiger.
  2. Dit liv ændrer sig. Du får måske lyst til at bygge om, købe en ny bil eller få børn. Det kan også være, hvis du har forbedret din bolig så meget, at værdien er steget.

Begge dele er tegn på, at det nok er på tide at få støvet dine boliglån af.

Hvad gør du nu?

Start med at hente vores nye app SundayOwner – den vil fortælle både dig, om du måske skal overveje en omlægning nu, og i fremtiden når det er tid til at lette sig fra sofaen og aflægge din bankrådgiver et besøg. Når det sker, er det med at rubbe neglene. Hver måned du venter med at gøre noget, smider du potentielt penge ud af vinduet – og det er et rigtig dårligt sted at gøre af dem. Vores app vil desuden ruste dig bedre til samtalen, fordi du ved, hvorfor det er tid til en omlægning.

App’en er gratis. Status quo er dyrt. Og omlægning kan give seriøse knaster.

Det er et regnestykke de fleste kan forstå.

hentiappstore
&nbsp

De her er også spændende

Leave a Comment