BoligøkonomiFeatured

Hus eller lejlighed? Her er udgifterne!

posted by Sussi Holm October 14, 2016
nem boligberegning på boligtyper

En ting er at lægge pengene til at købe en bolig, men en anden er de penge, der skal bruges på de løbende udgifter. Her på bloggen har vi allerede været omkring udgifterne ved at eje et hus, men hvad med ejerlejligheder? Kan du lave et life hack og købe en lejlighed frem for et hus og have færre udgiftsposter? Egentlig ikke, og her er hvorfor.

Udgiftsposter for både lejlighed og hus

Udgiftsposter for både ejerlejlighed og hus er stort set de samme. Selvom du måske ikke selv modtager en regning, hvor der står ”Renovation”, når du bor i lejlighed, modtager administrationsselskabet den og lægger den under ejerforeningens fællesudgifter. Bor du i hus, har du selv administrationskasketten på.

Udgiftsposter for boligejere;

  • Renter, afdrag mv.
  • Forbrugsudgifter til vand, varme, el mv.
  • Fællesudgifter til ejer-/grundejerforening
  • Ejendomsforsikring
  • Renovation
  • Ejendomsværdiskat
  • Ejendomsskat (også kendt som grundskyld)

Du kan nemt sammenligne boligerne

Brug Sunday til at skabe et hurtigt overblik over, hvordan forskellige hjem påvirker din økonomi. Så ved du hurtigt om du skal sælge hesten eller kan tage på efterårsferie for at få råd til bo i boligen.

Budgetværk til boligtyper

 

De her er også spændende

Leave a Comment