BoligguideFeatured

Jyderne flytter oftere end københavnerne

posted by Sussi Holm August 24, 2016
Så længe bor vi i boligen

Hvis de da selv ejer huset, de bor i.
Boligøkonomisk Videncenter har undersøgt, hvor længe vi bor i vores bolig før et salg. Der er selvfølgelig forskel på, hvor længe folk ejer en lille begynder-lejlighed mod en større ejerbolig, men der er også interessante geografiske forskelle.

Eksempelvis at ejerskabstiden er kortere i Jylland end på både Fyn og Sjælland. Boligøkonom Curt Liliegreen udtaler til Politiken ”Hovedforklaringen på flyttemønstrene er økonomisk: Mange sjællændere har simpelthen kigget i tegnebogen og set, at der er bedre økonomi i at blive boende, hvor de bor og så pendler efter jobbet.”

Nemmere at flytte efter arbejdet i Jylland

Det hænger sammen med boligpriserne, især i København, er steget kraftigt de seneste par år. Hvor boligejeren i Jylland måske oftere vælger at flytte fra Esbjerg til Sønderborg, hvis hun får nyt arbejde i Sønderborg, står boligejeren i Ballerup med valget om at kunne udskifte hus og have med lille lejlighed eller simpelthen at pendle. Undersøgelsen fra Boligøkonomisk Videncenter peger altså på, at mange vælge at pendle.

Men hvad med mig?

Undersøgelsen rummer måske ikke viden du konkret kan gå ud ændre dit liv efter, men den giver nogle gode pejlemærker for, hvilke strømninger der er i boligmarkedet. Og overvejer du at købe bolig kan det være relevant for dig at følge med i dem. Måske kan netop en halv times transport til dit arbejde skabe nok økonomisk frirum til en ekstra ferie med familien.

Husk at du nemt kan få et overblik over, hvordan dit budget ændrer sig i boliger, der faktisk er til salg på Sunday. Både i Esbjerg, Sønderborg og Ballerup.

De her er også spændende

Leave a Comment