BoligguideFeatured

Førstegangskøberne tror, at priserne vil stige

posted by Sussi Holm July 22, 2016
Tag ud og kigge på åbent hus med OpenHouse by Sunday

Bor du til leje og har ikke før ejet en bolig, men måske går og leger lidt med tanken? Så er du førstegangskøber. Eller, du har potentialet til at blive en.
Boligøkonomisk Videncenter er ude med deres 21. undersøgelse af danskernes forventninger til boligmarkedet, og i den har vi kigget nærmere på, hvad førstegangskøberne derude går og tænker.

Hvad siger Førstegangskøberne?

Ifølge Videncenteret er førstegangskøberne folk, der bor til leje eller i andelsbolig og ikke har ejet en bolig de sidste fem år. 26% af disse mulige førstegangskøberne overvejer at købe bolig inden for de næste 1-2 år. Dette er en lille stigning siden videncenteret startede med at spørge. 54% af denne gruppe tror desuden, at priserne på et parcelhus vil ligge højere om et år.

Det er selvfølgelig interessant for dig, der endnu ikke selv ejer en bolig, fordi du konkurrerer med dem. Eksempelvis, ejer din veninde en bolig, sælger den og køber en ny, har hun hverken frigivet eller optaget en bolig. Ejer din veninde ikke en bolig, men køber en, så optager hun bolig. Dermed er der én bolig mindre på markedet. Derfor, hvis ingen førstegangskøbere vil købe, er det er købers marked fordi der vil være mange boliger, men hvis alle udenfor markedet vil købe, bliver det sælgers marked, fordi der så vil mangle boliger.

Hvorfor køber de så ikke?

At folk i undersøgelsen får stemplet; potentiel førstegangskøber, betyder ikke nødvendigvis at vedkomne kan eller vil købe en bolig. Det viser bare at folk endnu ikke har købt en bolig. Grafen her viser, hvorfor folk ikke planlægger at købe en bolig i nær fremtid:

 

Hvorfor køber førstegangskøbere ikke bolig

Start drømmen på Sunday

At købe en bolig er en del af større drøm. Om at flytte på landet. Få børn. Få plads til et værksted. Komme tættere på familien. Komme længere væk fra familien. Mange førstegangskøbere angiver, at de ikke har råd til ydelser og udbetaling – og det er en virkelig god grund til ikke at købe en bolig. Få så bliver drømmen ikke til virkelighed. Du ender måske bare med at have huset uden at have råd til værkstedet, børnene eller at besøge vennerne. Brug Sunday til undersøge, hvordan din økonomi ændrer sig i forskellige boligtyper, så du får drøm og virkelighed til at passe sammen.

De her er også spændende

Leave a Comment