BoligguideFeatured

Dronningen som nabo, dét er beliggenhed!

posted by Sussi Holm July 1, 2016
Beliggenhed på lejligheder i København

Vi har sat Henrik Kjær Kristensen fra Home på Højbro Plads i stævne til en snak om bolig og beliggenhed. Han er en rigtig storbymægler med først fire år på Frederiksberg og nu seks år hos Home i hjertet af København.

Hvad er det for nogle kriterier, du kigger på?
”Beliggenhed er rigtig vigtig og beliggenhed kan være mange ting. Det er en blanding af et attraktivt og roligt område, udsigt, lys og luft samt et godt nærmiljø. Eksempelvis at du nemt kan handle ind, nyde en fridag i et rekreativt område, have gode naboer og så betyder det også meget hvilken etage lejligheden ligger på.”

“Jeg har lige sat en lejlighed til salg med kig til Dronningen. Det kan man kalde beliggenhed!”

Du er Københavnermægler, hvad efterspørger folk i byen?
”Her i byen vil folk gerne have det gode nærmiljø; altså stemning, liv og puls – men uden larm. Stuelejligheder, lavloftet lejligheder og lejligheder med dårlige planløsninger er lidt bagud på point, men har de den rigtige beliggenhed og pris, kan de bestemt stadig sælges.”

Hvorfor køber folk ikke bare en lejlighed i Vanløse og cykler ind til byen?
”Nu bor jeg jo selv i Vanløse, så vi er nogle der gør. Men hvis du vil have bylivet, atmosfæren, restauranterne – så skal du rigtigt ind til København. Og det prioriterer mange. Boliglån er jo billige for tiden, så det er ikke så frygteligt dyrt at låne den slat ekstra, der giver folk mulighed for at bo tættere på byen.”

Hvad kendetegner områder, der bliver dyre?
“Ah, jeg var en rig mand, hvis jeg vidste det. Der er selvfølgelig nogle tendenser; metrolinjen har jo gjort utroligt meget for Amager eller renovering og udvikling af området omkring Sønderboulevard på Vesterbro. Men det er ofte større byplanmæssige ændringer, som folk selv har svært ved at påvirke. Og det skal man jo tænke over, når man kigger efter en bolig.”

Hvis du skulle sætte dine penge på det nye in-sted i København: Amager eller Nordvest?
”Amager. Christianshavn er meget populært – og det sender ringe i vandet til resten af Amager. Der sker så meget med broer, promenader og der er kommet mange små, lækre områder. Amager er up and coming.”

Beliggenheden kan ikke rigtig ændres, det er derfor, den kan påvirke prisen så utrolig meget. Køb lejlighed med hjertet, men husk at beliggenhed er afgørende. Hold øje med byudvikling – især en ny metroline eller regnvandsrenovering kan være startskuddet nye it steder.

De her er også spændende

Leave a Comment